16.7.2015

THE GREAT BARRIER REEF


Juhannusaatto ei mennyt meillä kovin perinteisissä tunnelmissa! Tehtiin Cairnsista päiväreissu koralliriutoille! Lähdettiin hotellilta aamuvarhain satamaan ja sieltä veneellä merelle kohti ulompia riuttapaikkoja. Kaikki ruoat kuuluivat veneen tarjoiluun, samoin kuin snorklaus ja yksi laitesukellus-kokeilu! 
Täytyy sanoa, etten koskaan ole vastaavaa kokenut! Vedenalainen maailma on aivan eri kuin mitä mikään maan päällä! Meri on niin suuri ja sininen ja sen syvyyksiin mahtuu vaikka mitä salaperäisyyksiä. Itse riutat olivat upeat! Värikkäitä koralleja joka puolella, todella lähellä pintaa ja niiden seassa uiskentelemassa mahtavan värisiä ja kuvioisia kaloja! Yhtään merikilpikonnaa tai haita ei nähty, mikä oli harmi, mutta kirjavia kaloja senkin edestä. Mun lemppari oli papukaija-kala, jolla on papukaijamainen "nokka".
Kaikki perheen tytöt, äiti mukaan lukien, kokeiltiin laitesukeltamista! Ellan kanssa ostettiin vielä lisäski toinen sukelluskerta, niin huippua se oli! Kahdeksan metrin syvyydessä kaiken sen huutavan hiljaisuuden keskellä ei muuta voinut kuin ihmetellä ympäröivää. Sukeltaminen on jännää, vedessä menettää tajun siitä kuinka kaukana tai lähellä asiat on, liikkuminen on erilaista kuin maalla, kaikki tuntuu hitaammalta ja pinnan alla ollessa väkisin rauhoittuu keskittymään hengitykseen ja juuri siihen hetkeen. Olisin voinut viettää merenalaisessa maailmassa tunteja! Tuli hirveä hinku katsoa Hain Tarina tai Nemoa Etsimässä!
Mutta kerta kaikkiaan: aivan upea kokemus.
 The Great Barrier Reef ei ole turhaan luokiteltu yhdeksi maailman ihmeeksi!

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa kyllä ihan huipulta, vitsit ois mahtavaa kans kokea jotain tollasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos missään tulee tilaisuus, niin suosittelen! :) Kyllä varmasti vielä joku päivä! ;)

      Poista