16.7.2015

CAIRNS

Blue Mountainsien jälkeen vietettiin vielä pari yötä Sydneyssä. Käytiin vierailemassa mun isovanhempien suomalaista ausseissa asuvaa ystävää, jonka luona mun isä on majaillut, kun se oli australiassa nuorempana poikana! 
Sydneyn hieman sateisesta ja vilposesta talvisäästä lennettiin kuitenkin mielellään ylöspäin, all the way to Cairns! Nätti rantakaupunki. Meressä ei voinut uida krokotiili-vaaran vuoksi, mutta rannassa oli yleinen uima-allas, laguuni. Meijän hotelli oli pienen kävelymatkan päässä keskustasta, rantaa pitkin oli kiva käppäillä upeita maisemia ihaillen, merta toisella puolella ja kaupungin takana vuoret toisella. Syötiin paljon kalaa ja mereneläviä, äiti tiesi kaikki paikalliset herkut, koska on hullu Master Chef of Australia -fani! :D 
Rentoiltiin hotellin uima-altaalla, siskot sai työstää rusketusta, jota ei Sydneyssä tai Orangessa hirveästi voinut tehdä. :D Pelattiin korttia, kierreltiin liian kalliita surffikauppoja ja turistikauppoja, joista löytyi mitä kekseliäämpiä tuliaisideoita. Cairnsistä tehtiin myös sukellusretki koralliriutoille, joista laitan oman postauksen tulemaan tän jälkeen! :)
Cairns on mukava pikku kaupunki lomailuun ja rentoiluun. Sieltä voi tehdä paljon erilaisia päiväreissuja tai kursseja riutoille, sademetsiin ym, mutta itse Cairns ei paljon tarjoa laguunin ja shoppailun ohella. Paitsi että auringonlaskun aikaan voi taivaan nähdä täyttyvän hurjan suurista ja mustista lepakoista! Varmasti satoja lepakoita, joiden loppua ei näytä tulevan! En tiedä mistä ne tulee tai minne ne on menossa, mutta ylisiistin näköistä se ainakin on! Ihan kuin jostain kauhuelokuvan alusta! Jos Cairnsissä olette, pitäkää silmät auki. Reppureissaajille Cainrs on tosin myös usein East Coast tripin aloitus- tai päätös-paikka, joten villiä yöelämää ja bailausta riittää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti