20.7.2015

FRASER ISLAND


Mun viimenen valmiiksi bookattu tour oli Fraser Island tour, joka lähti Rainbow beachiltä. Monet, keitä oon reissatessa tavannu on sanonu, että Fraser on ollu yks east coastin kohokohdista. Enkä oo kyllä poikkeus! Fraser Island on siis maailman suurin hiekkasaari. Järviä, sademetsää, moottoritiet rannalla (harmi, mä en voinu ajaa, koska oon alle 21v).. Upea paikka, niin näkemisen arvoinen! 
Oltiin siellä siis kolme päivää, kaks yötä. Nukuttiin teltoissa, kokattiin leirissä omat ruoat ja oltiin menossa suurrimman osan aikaa! Sadetta tuli silloin tällöin, sen takia ei voitu myöskään mennä hiekkasurffaamaan, mutta muuten eipä se paljon haitannut. Ajeltiin 4WD eli four wheel driveillä eli neliveto-autoilla ympäri saarta. Uitiin kristallinkirkkaissa järvissä, shamppanja-altaissa: kivikkoon nousuveden muodostamissa altaissa, joiden vaahtoutuva vesi näyttää ihan shamppanjalta. Tutkittiin sademetsää. Uskomatonta, että kaikki mitä siellä kasvaa, kasvaa pelkästään hiekasta! Kelluttiin sademetsän läpi kirkkaassa purossa. Uitiin tea tree oil järvessä joka oli täynnä kilpikonnia!! Nähtiin upea kotka ja villi dingo! Ja monia monia valaita hyppivän merestä! Uskottoman hieno näky!
Meillä oli myös aivan huippu ryhmä. Kaikki tuli niin hyvin toimeen ja jokaisella riitti positiivista energiaa tehdä reissusta mahtava! Mentiin kolmen auton letkassa, mä olin ekassa autossa meidän oppaan kyydissä. Oli niin mielenkiintoista kuulla kaikenalaisia faktoja ja tarinoita saaresta. Meidän autoryhmänkin kesken oli ajellessa huipputunnelma. Meidän nimi oli Crazy dingoes ja bailattiin musiikin tahdissa paikasta toiseen. 
Päivällisen jälkeen istuttiin iltaa, toisena iltana myös nuotion ja vaahtokarkkien kera. Illan tunnelmista ei ole paljon julkaisukelpoista materiaalia, mutta hauskaa oli molempina iltoina! 
Kolme päivää meni liian nopeasti, oiltais voitu jäädä elelemään Fraser Islandille pidemmäksikin aikaa!
Takaisin tullessa hostellilla oli paikallinen jäbä, jolla oli mukana kolme lemmikkikäärmettään ja sinikielilisko! Saatiin pitää niitä kädessä ja voi että oli suloisia! Oon joskus sanonu, että jos en naimisiin pääse, en hanki kissaa niiku kaikki muut, vaan käärmeen. Ton söpöläisen, Lucifer nimeltään, jälkeen voisin oikeasti sellaisen ottaakin! Se istu pitkään mun niskan päällä ja nukahti mun hiuksiin!
Jäin Rainbow beachille siis vielä yhdeksi yöksi ennen kun täytyi taas hyvästellä uusia ystäviä ja nousta melkein viimeiseen bussiini. Se vei Brisbaneen, jossa vaihdoin bussiin, joka kuljetti pitkän matka Sydneyyn asti. Noin 17 tuntia hurahti niin ja näin nukkuessa. Niska ei ollut tyytyväinen, mutta lompakko kyllä, kun säästyi yksi yö hostellissa! Sydneystä jatkoin heti Orangeen: viimesen kerran mun aussiperheen luo.

2 kommenttia:

  1. ihana ku jaksat kertoo niin paljon kaikesta mitä teet siellä, tosi kiva lukee! :-)

    VastaaPoista