22.6.2015

BYRON BAY

ravut tekee rannoille tollasia upean näköisiä pieniä hiekkapalloja!
Tästä kuvasta.
Tehtiin Ellan kanssa Miitalle ylppärilahjaksi sellasta kirjasta, johon koottiin erilaisia elämänohjeita ja -viisauksia tutuilta, tunnetuilta ja tuntemattomilta. Ella kyseli sukulaisilta ja muilta Suomessa ja mä pysäyttelin täällä ausseissa ihmisiä ja kyselin heiltä. Byron Bayn rannalla kävellessä päätin jututtaa tätä naista ja oon iloinen että niin tein. Niin elämäniloa ja juttua täynnä oleva amerikkalainen nainen viisissäkymppisissään. Vastausksen antoi mun kysymykseen elämänohjeesta: "Don't put things off." Hän ei ollut koskaan reissanut omaa manteretta pidemmälle, mutta nyt oli päättänyt vanhempana ottaa ja lähteä viideksi viikoksi yksin Australiaan! Hän kertoi mulle mitä oli nähnyt ja missä käynyt, kertoi miltä rannoilta oli kerännyt parhaat simpukat ja noukki mulle yhden tolta rannalta. Kysyi myös että mihinkä projektiin mä elämänneuvoja kyselen ja kysy että onko tämä sellainen missä otetaan oikein kuvakin (kun mulla kamera roikkui kaulassa), niin tottakai napsasin myös kuvan hänestä! Juteltiin pitkään ja käveltiin rannalta hänen hostellille asti ennen kun toivotettiin turvalliset loppuseikkailut molemmille. 
Tässä taas vahvistui listan "miksi rakastan matkustaa" kohta "koska ihmiset". Oon törmänny mitä ihanimpiin ja uskomattomimpiin, oudoimpiin ja hulluimpiin ihmisiin ja jokainen on antanut mulle jotain uutta ja jotain arvokasta.

Byron Bayhin saavuin siis Gold Coastilta ilman minkäänlaista majotusvarausta. Nukuin koko bussimatkan enkä jaksanu edes miettiä minne seuraavaksi yöksi menisin. Usein vaan kävelen kivan näköseen hostelliin ja kysyn olisko tilaa! Tällä kertaa sattu paremmin, sillä bussia oli vastassa eri hostellin työntekijöitä, jotka kuljettaa niiden hostelleihin tulevat reissaajat ovelle asti. Ne kysy multakin että minne oon menossa ja päädyin sen seurauksena sitten yhteen niiden autoista ja hostelli sille yölle oli hoidettu! Ja jos koskaan Byron Bayhin päädytte, niin voin suositella Arts Factory Lodge -hostellia. Siellä voi majottua huoneessa, teltassa tai vaikka tiipiissä! (nyt oli vähän liian kylmä tiipiiseen) Ohejlmaa oli joka illalle ja mä satuin just olemaan siellä Talent Show ja Open Mic -iltoina! Lahjakkaita tyyppejä!
Arts Factory on vaan Byron Bayn keskustasta vähä kaukana, niin vaihdoin kolmen yön jälkeen hostellia keskustaan. Sekin oli tosi hyvä, tilavat huoneet ja kätevän lähellä kaikkea. Myös joka ilta jotain ohjelmaa hostellin baarissa.. karaokea, triviaa, jelly wrestling (johon mun piti osallistua, mutta halukkaita oli liikaa), peer pong..ym. Tutustuin Byronissa myös mahtaviin tyyppeihin, joten jäin sinne pidemmäksi aikaa mitä suunnittelin. Oli ihana, kun ei joka päivä tarvinnut käydä samaa keskustelua "mistä oot kotosin, minne meet, mistä tuut", vaan oli hetken kunnon kaveriporukka, jolla tehdä asioita ja ihan vaan olla! Vähän yli viikon Byronissa viihdyin, kunnes kaikki jatkoi omia reittejään eteenpäin. Sellasta se backpacking on. Niin paljon uusia tuttuja, mutta yhtä paljon hyvästejä tai "kun oot Suomessa/missä lie, laita viestiä!"
Byron Bay oli kunnon surffikylä. Hyvännäköisiä surffareita paljainjaloin joka puolella ja tosi rento ja lepposa fiilis! Tykkäsin paljon. Yhtenä aamuna kävelin myös majakalle auringonnousua varten, mutta oli tosi pilvistä. Sieltä löytyy myös Australian mantereen itäisin kohta!
 Oli myös kiva olla siellä talvella, koska ei ollut niin ruuhkasta. Ihmisiä kyllä oli, eikä missään autiota mutta kesäisin kuulemma monet nukkuu jopa rannalla, koska koko paikasta loppuu majapaikat kesken! Mutta on se kyllä näkemisen arvoinen paikka! :)

2 kommenttia:

  1. ihania kuvia jälleen kerran! ja aivan yliihana nainen ja sen tarina! oot rohkee ku meet vaa tollee juttelee ihmisille

    VastaaPoista
  2. kiitos! samaa mielta tasta naisesta! haha, ei ne ihmiset pure, onneks :D

    VastaaPoista