24.12.2014

is it really chirstmas?

Täällä sitä ollaan! Maailman toisella puolella viettämässä joulua! Ekaa kertaa erossa perheestä, ekaa kertaa lämpimässä jouluna! Ihan hullua. Leivottiin eilen ja toissapäivänä pipareita ja pullia ja kyllä se joulutuoksu ainakin leijaili nenään näitä herkkuja koristellessa! Piparkakkutalo oli lasten ensimmäinen ja aika hieno siitä tulikin! :) 
Nyt siellä kotosalla vietetään jouluaattoa. Lounas varmaan syöty ja Lumiukko katsottu. Mä oon aivan pian menossa nukkumaan! Kunhan saan viimoset lahjat käärittyä paketteihin. Tänään, eli siis aattona, ei täällä vielä juhlita, vaan aattoyönä joulupukki käy lahjat tiputtamassa kuusen alle ja aamulla ne saa avata! Me kuitenkin syötiin suvun kesken illallista meillä, serkut ja isovanhemmat läheltä ja kaukaa ajoivat jo tänään tänne ja oli kyllä aivan ihana ilta! Huomenna mennään sitten viettämään joulupäivää näiden serkkujen luo! 
Ite ajattelin, että mun joulusta tulee vähälahjaisempi ja saan seurata vierestä muksujen iloa repiessä lahjoja paperista, mutta kuinkas kävikään.. mun ihana perhe ja mahtavat ystävät on lähetelly mulle paketteja pitkin joulukuuta, joten tänä vuonna mulla on varmaan enemmän paketteja avattavana kuin normaalisti!! 
Joulussa silti on parasta lämmin tunnelma, hetkeen pysähtyminen ja ehdottomasti laatuaika perheen kanssa. Täällä ausseissa mun upean aussiperheen tykönä ja skypen välityksellä suomiperheen seurana! Ja vaikkei joulufiilis ookaan kovin vahva, samanlaiset ilmeet on lapsilla naamalla joulupukista puhuttaessa täällä kuin meren toisella puolellakin! Näytin näille lapsosille Suomen uutiskuvaa pukin lähtiessä reellä matkaan ja voi noita kateellisia kasvoja.. miksi suomalaiset lapset saa tavata joulupukin ja aussimukulat ei?! :D
Nyt on kuitenkin talo hiljennyt. Lapset on unten mailla ja pukki voi tulla. Lasi maitoa, pipareita, pullaa ja porkkana Rudolfille on jätetty pöydälle odottamaan!
Oikein tunnelmallista ja ennen kaikkea perinteikästä joulua kaikille! Toivottavasti lumi on satanut maahan ja saatte Suomessa nauttia valkeasta joulusta! 


2 kommenttia:

  1. tosi hienoja kuvia. ois kiva nähdä kuva susta tossa asussa, joka heijastuu joulupallosta... ootko todella paljain varpain jouluna :) kateeks käy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :) jep, topissa, shortseissa ja paljain varpain täällä ollaan! :D

      Poista